Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Niksar Kaymakamlığını Ziyaret Etti

31 Mart 2017 günü Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu üyeleri,  Orta Karadeniz Ekolojik Çiftçi Platformu Başkanı Kemaleddin OKTAY, Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Tokat Temsilcisi Amine SÜMBÜL, Niksar İlçe Temsilcileri Erdoğan KARATAŞ ve Lütfi BOLAT, Erbaa İlçe Temsilcisi Mehmet KÖSE, Toprak TV Genel Yayın Yönetmeni Caner Alp Niksar Kaymakamı Sayın Selami KAPANKAYA’yı ziyaret etmişlerdir. Çiftçi Platformu Başkanı Kemaleddin OKTAY “Niksar Ovası toprak özellikleri ve iklimi ile çok önemli bir ova. Organik tarımı önemsiyoruz. Niksar da organik tarımın iyi bir şekilde yapılabileceği bir yer. Bugün Niksar’ın Günebakan ve Serenli Beldelerine de gideceğiz.  Çiftçimizin tarımdan vaz geçmemesini istiyoruz. Tarımsal üretim devamlılık ve istikrar gerektirmektedir.  Ayrıca organik tarım giderek yükselen bir eğer. Günebakan gibi beldelerin “Organik Köy” kapsamına alınmasını istiyoruz” dedi. Kaymakam Selami KAPANKAYA da “Niksar’da tarihi varlıkların yanı sıra tarım da çok önemli. Ceviz, deveci armudu, elma, kuşburnu gibi meyve ve diğer tarımsal ürünler üretiliyor. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, İlçe Özel İdare Müdürlüğümüz destek veriyor. Ulaşım açısından iyi bir yerde.  İran Transit yolu üzerinde, Samsun Limanına yakın bir noktada. Arazı toplulaştırması için çalışmalar devam ediyor” dedi. Toprak TV Genel Yayın Yönetmeni Caner ALP “Niksar’ın tarım potansiyeli çok iyi. Atalık tohumların kullanılmasına özen gösterilmeli. Önce bilinçli üretici ve tüketici olmalı ki üretici sağlıklı ürün üretsin, tüketici sağlıklı ürün tüketsin. Kırsaldaki bu çalışmaları kanalımızda halka doğru bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Sivil toplum örgütlerine bu konuda önemli görevler düşüyor. Biz televizyonun gücünü bütün halkımız için olumlu ve doğru bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi. Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Tokat Temsilcisi Amine SÜMBÜL “Tokat ve Niksar’da Halk Eğitim Merkezleri destekli bir projemiz olacak. Her köyden “lider kadınlar” belirleyeceğiz. Bu kadınlar tarlalara ve atölyelerde bulunulan yerin farklı özelliğine göre farklı üretim yapacaklar. İç tüketimin yanında ihracat bile yapacağımızı düşünüyoruz. Böylece üretimin dışında kalan insanlarımızı ekonominin içine alacağımızı umuyoruz. Özellikle dezavantajlı kadınlarla ilgili çalışmalarımız var” dedi. Toplantı iyi dileklerle son buldu.

İşletmelerimiz ve Çözüm Ortaklarımız